VAALIT: Etelä-Savon kauppakamarin toiminta-alueen kuntavaaliteesit

Etelä-Savon kauppakamari haluaa olla vahvasti kehittämässä Etelä-Savon kuntien elinkeinoelämälle myönteistä päätöksentekoilmapiiriä ja yhteistyötä ja siten tukea toimintaympäristön myönteistä kehittymistä. Kuntavaalit ovat alueen elinvoiman tulevaisuuden kannalta keskeinen tilaisuus tuoda esiin niitä näkökulmia, joita elinkeinoelämä pitää tärkeänä.

Näitä vaaliteesejä tullaan käyttämään myös vaikuttamistyössä vaalien jälkeen. Vaaliteeseissämme olemme koonneet yhteen asioita, joihin valtuutetuilla on mahdollisuus vaikuttaa paikallisesti. Uskomme että kiinnittämällä huomiota näihin kysymyksiin voidaan parantaa oman asuin- ja yrittäjyysympäristömme vetovoimaa ja toimintaedellytyksiä tulevaisuudessa.

Etelä-Savon kauppakamari on tarkastellut kuntavaaliteemoja kauppakamariosastoittain. Kaikkien osastojen alueella keskeisesti korostuu kolme aihekokonaisuutta:

1. Kestävä kuntatalous
  2. Osaaminen ja työvoima
  3. Maankäyttö ja infrastruktuuri.

Alta voit tutustua tarkemmin osastojen teemoihin.

Mikkelin kauppakamariosaston teesit - Elinvoimainen Mikkelin seutu

Mikkelin kauppakamariosaston alueeseen kuuluvat Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa ja Puumala. Tutustu alueen teemoihin tarkemmin täältä!

Pieksämäen kauppakamariosaston teesit - Elinvoimaista Pieksämäkeä rakennetaan hyvällä yhteistyöllä!

Pieksämäen kauppakamariosasto kattaa Pieksämäen. Tutustu alueen teemoihin tarkemmin täältä!

Savonlinnan kauppakamariosaston teesit - Tulevaisuuden elinvoiman kasvu rakennetaan tänään!

Savonlinnan kauppakamariosaston alueeseen kuuluvat Enonkoski, Savonlinna, Sulkava ja Rantasalmi. Tutustu teemoihin tarkemmin täältä!

Kauppakamareiden yhteiset valtakunnalliset kuntavaaliteesit 2021 "Ratkaisuja kunnille - jotta kasvu ja hyvinvointi turvataan" löytyvät täältä.