Jäsenesittelyssä Reduko Oy - Onnistunut rekrytointi on yrityksen paras investointi

Jäsenesittelyssä Reduko Oy ja yrittäjä Pekka Kivinen, joka on ollut jäsenenä vuodesta 2012! Reduko on Suomessa toimiva henkilöstökoulutuksen ja yritysvalmennuksten erikoisosaaja jolla on alansa pitkä ja monipuolinen kokemus. Toimialueena ovat myös henkilökohtainen valmennus ja rekrytointi sekä elämyskoulutukset.

REDUKO-koulutus

YKSILÖ- JA JOUKKUETYÖSKENTELY. Jopa maailmanlaajuisesti ajatellen Suomessa ovat yritysten puitteet, koneet ja tietotekniikka usein huippuluokkaa. Yksilö- ja joukkuetyöskentelyn alueilla meillä on kuitenkin huomattavasti parantamisen varaa.

REKRYTOINTI. Pitkä ja laaja kokemus sekä hyvät testausmenetelmät auttavat useasti löytämään loppusuoralla olevista riittävän pätevistä hakijoista sopivimman kyseiseen tehtävään. Oikean avainhenkilön löytäminen on yrityksen investoinneista tärkein.

SYSTEMAATTINEN TAVOITEASETANTA. Systemaattinen työskentely- ja toimintatapa antavat parhaan henkisen ja taloudellisen tuloksen. Selkeä tavoiteasetanta työ-, perhe- ja oman elämän alueilla lyhyellä ja pidemmällä aikavälillä lisää aikaansaannoksia ja vähentää kiireentunnetta = stressiä.

OIKEANLAINEN AJANKÄYTTÖ. Aika on yhtä kuin elämä. Oikeanlainen ajankäyttö ei tarkoita eikä saa tarkoittaa jatkuvaa ylisuorittamista. Päivittäinen ABCD-lista auttaa keskittymään olennaiseen ja opettaa kieltäytymään puuhastelusta.

MYYNTI- JA PALVELUKOULUTUS. Myynnin ja palvelun alueella on todella suuri ja jatkuva koulutustarve. Asiakkaan luottamuksen saavuttamiseen tarvitaan henkilökohtaista osaamista entistä enemmän kiristyvässä kilpailussa. Hyvätkään tuotteet ja puitteet eivät yksin riitä!

IHMISTEN JA MUUTOKSEN JOHTAMINEN. Muutos on ainut pysyvä olotila ja muutoksen vauhti kiihtyy. Johtajuudelta vaaditaan nyt ja jatkossa entistä osaavampaa otetta. Jo pelkästi siirtymällä autoritäärisestä käskemällä johtamisesta nykyaikaiseen kysymällä johtamiseen saadaan useasti aikaan mullistava muutos toiminnassa.

DELEGOINTI JA VALVONTA. Delegointi sana tarkoittaa joukkuepeliä. Onko joku tehtävässään tulppa vai turbo voi ratkaista olennaisesti yhteisön aikaansaannokset. Oikeanlainen ja oikeudenmukainen valvontajärjestelmä auttaa tietämään missä ollaan ja minne ollaan menossa. Valvonta on hyvä ja hyväksyttävä asia. Kyttääminen ei kuulu nykyaikaan.

OMAN TYÖN JA ITSENSÄ KEHITTÄMINEN. Jatkuva itsensä ja omantyön sekä työskentelytapojen kehittäminen on välttämättömyys, että "olisin yksi parhaista myös kolmen vuoden kuluttua". Olet itse vastuussa henkisestä- ja fyysisestä työkunnostasi.

YHTEYSTIEDOT:
Reduko Oy, Pekka Kivinen
pekka.kivinen@reduko.fi
0500-555 069
http://reduko.fi/