Koronavirus kooste - päivitetty 26.3.2020

Koronavirus vaikuttaa merkittävästi kaikkien toimintaan lähikuukausina. Yhdessä tästä kuitenkin selviämme. Olemme koonneet tälle sivulle teitä helpottavia tietolähteitä.

Ajantasainen päätöksenteko:

Valtioneuvoston kanslia

Keskuskauppakamarin ohjeistuksia yrityksille ja toimenpide-ehdotuksia valtiovallalle sekä tietoa koronavirukseen liittyen:

Keskuskauppakamarin tiedotteet ja ohjeistukset koronavirukseen liittyen

Helsingin seudun kauppakamarin verkkosivuille kootaan lakineuvontapalveluun liittyviä asioita sekä kaikkia muita materiaaleja, joita lähiviikkojen (ja poikkeustilanteen aikana) julkaistaan koronaan liittyen. Sivua päivitetään jatkuvasti.

Helsingin seudun kauppakamarin koronainfot

Verohallinnon päivittyvät ohjeistukset koronatilanteeseen sekä haettaviin helpotuksiin:

Verohallinnon ohjeet ja julkaisut

Työ- ja elinkeinoministeriön ohjeet yrityksille

TEMn kooste ohjeista yrityksille

Business Finlandin uudet rahoistusinstrumentit:

1) Esiselvitysrahoitus liiketoiminnan häiriötilanteisiin
2) Kehittämisavustus liiketoiminnan häiriötilanteisiin

Business Finlandin uudet rahoitusinstrumentit

Etelä-Savon ELY-keskus kerää myös omille sivuilleen oleellisia tietoja koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta:

Etelä-Savon ELY-keskus

Euroopan komissio on myös kerännyt sivustolleen koosteet koronavirukseen liittyvistä toimista:

Koronavirus – EU:n toimet

Liikenne- ja viestintäministeriön tietoa koronaviruksesta:

Mm. Ajo- ja lepoaikojen määräiaikainen poikkeus

Liikenne- ja viestintäministeriö

Myös eri pankeilla on erilaisia vaihtoehtoja yrityksen toimintojen helpottamiseksi. Ota tarpeesi mukaan yhteyttä omaan pankkiisi sopiaksesi järjestelyistä.

Vaikutukset Etelä-Savon kauppakamarin toimintaan

Koska me kauppakamarilaiset haluamme olla asiakkaiden tukena / palveluvalmiudessa vastakin, niin olemme siirtyneet yleisen ohjeistuksen mukaisesti tekemään etätöitä. Meidät tavoitat normaalisti puhelimella sekä sähköpostilla. Yhteystiedot.

Ulkomaankaupan asiakirjat

Sähköiset ulkomaankaupan asiakirjojen vahvistukset hoidamme normaalisti, mutta huomioitavaa on, että asiakirjojen tulostamista / postitusta varten tarvitsemme hiukan toiminta-aikaa.

Toimistolle tulemme asiakirjoja leimaamaan tarvittaessa, mutta ole hyvä ja sovi aika erikseen:
Tanja Puputti, p. 044 591 5093
Tiina Ylönen, p. 044 732 1180
Teppo Leinonen, p. 044 7700 592

Tilaisuudet

Omien tilaisuuksiemme osalta seuraamme korona-tilannetta ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista ilmoittautuneille sekä nettisivuillamme.

Kauppakamariryhmän korkeatasoiset koulutukset käytettävissä myös etänä!

Helsingin seudun kauppakamarin koulutuksiin voit osallistua kätevästi myös striimin välityksellä. Tarvitset vain nettiyhteyden ja olet mukana suorana lähetettävässä koulutuksessa omalta koneeltasi. Striimin voit katsoa tarvittaessa myöhemminkin, sillä tallenne on katsottavissa viikon ajan koulutuksen jälkeen. Striimit löydät täältä: https://www.kauppakamarikauppa.fi/koulutukset/livestream.html

Nämäkin koulutukset jäsenetuhintaan!

Myös KoulutusOnlinen palvelut käytettävissä, siellä voi vaikka tehdä oman koulutusohjelman eri henkilöstöryhmille ja seurata heidän opiskeluaan: koulutusonline.fi