VAALIT: Väärä tuntuu olevan suunta

Vaalien alla lähes kaikki puolueet "toitottavat", mitä veroja pitää tai voidaan nostaa ja mitä kansanosaa kuritetaan lisää erilaisilla maksuilla ja muutenkin. Asioita kannattaisi kuitenkin hoitaa aivan toisella tavalla, veroja korottamatta ja palveluja huonontamatta. Positiivisuuden kautta, sanon minä - ei asiat nyt kuitenkaan niin huonosti ole!

Olen varmaan käsittänyt täällä Espanjan kuumuudessa (+25°C - +30°C) väärin tai ehkä nähnyt unta, että erään puoluejohtajan lääkkeet kuntien talouden parantamiseen ovat 1. Kunnallisveron nostaminen, 2. Kiinteistöveron nostaminen, jne.... Ei nyt kyllä kuulostaa kuntalaisen kannalta oikein hyvältä asioiden hoidolta?

Kunnallis- yms. veroja ei pidä missään tapauksessa nostaa. Kunnan talous paranee vain kunnan tuloja lisäämällä ja kustannusten tarkalla hallinnalla ja kuntalaisten ostokykyä parantamalla.

Tuloja kunnalle tuo lisää esim. kuntaan saatu uusi yritys monella eri tavalla = yrityksen työntekijä maksaa veroja, yrittäjä maksaa veroja ja yritys maksaa veroja, ja eikä siinä vielä kaikki, sitten tulee vielä ne kerrannaisvaikutukset! Tähän panostakaamme - tämä on iso asia ja kaikkien täytyy se vähitellen tiedostaa ja tunnustaa! Yritysten hankkimiseksi kuntaan täytyy ottaa aivan uusia asenne ja uudet, muista eroavat, keinot käyttöön!

Ilman työpaikkoja ei ole työpaikkoja!

Toinen iso asia on me-henki. Kuntaan pitää saada me-henki, joka tarkoittaa, että puhumme aina hyvää kunnastamme, liikuimmepa missä päin Suomea tai maailmaa tahansa. Toinen merkittävä asia on, että kannustamme kuntaa ja kuntalaisia suosimaan paikallisia tuottajia ja toimijoita (mm. kokonaisvaikutusten arviointi kunnan hankinnoissa kunniaan)!

Support your local

Ja kolmanneksi; asioiden hoitoon pitää saada suunnitelmallisuutta (PTS) ja uusi asenne ja yhteistyökyky (tarvittaessa uusia ihmisiä)! Valtuustoihin pitää nyt vaan yksinkertaisesti saada lisää asiantuntevaa osaamista ja eri alojen ammattilaisia, hyviä päätöksiä tekemään ja virkamiesten tueksi kunnan elinvoimaa edistämään!

Hannu Summanen
Hallituksen jäsen