Oispa Vientiä!

Esko Aho, Arman Alizad ja muut huippupuhujat tähdittävät vientiseminaaria Mikkelissä

Mikkelissä marraskuun alussa järjestettävä seminaari innostaa yrityksiä kehittämään vientiään kotimaisten huippupuhujien ja yritysammattilaisten johdolla. Seminaarin tarkoitus on edistää eteläsavolaisten yritysten kansainvälistä vientiä.

– Kyseessä ei ole perinteinen pönötystapahtuma, vaan esittelemme innostavia puhujia ja inspiroivia esimerkkejä viennissä onnistuneista yrityksistä. Tarjolla on myös tiedotusta ja käytännön neuvoja siihen, kuinka kansainvälistä myyntiä ja vientiä voi edistää ja miltä organisaatioilta vientiin voi saada apuja, sanoo kansainvälisen myynnin ja viennin asiantuntija Heikki Silvennoinen Mikkelin Kehitysyhtiö Mikseistä.

Tapahtumassa puhuu muun muassa entinen pääministeri ja elinkeinoelämän johtotehtävissä toiminut Esko Aho, jolla on laaja kansainvälinen kokemus muun muassa Venäjän markkinoista ja toimintaympäristöstä. Oman tarinansa kertoo myös tv-persoona ja juontaja Arman Alizad, jonka tosi-tv-sarja Kill Arman on kansainvälisen levityssopimuksen myötä myyty yli sataan maahan.

Yrityspuheenvuoroja seminaarissa pitävät muun muassa Lappset-konsernin kansainvälisen liiketoiminnan johtaja Margit Piigli sekä Balmuirin perustaja Heidi Jaara. Lappset on rovaniemeläinen yritys, joka valmistaa muun muassa leikki- ja liikuntapaikkavälineitä sekä aktiviteettipuistoja eri puolilla maailmaa, ja jonka kansainvälinen myynti on kasvanut isosti viime vuosina. Balmuir on puolestaan Pohjois-Suomesta lähtöisin oleva kansainvälinen lifestyle-brändi.

Lisäksi seminaarissa esiintyy futuristi, keksijä Perttu Pölönen.

– Yritysten edustajat antavat omalta osaltaan kannustavaa esimerkkiä siitä, kuinka oikeilla toimenpiteillä voidaan viedä toimintaa kansainvälisille markkinoille. Tulevaisuudentutkijat voivat puolestaan antaa tärkeitä näkökulmia koronan jälkeiseen aikaan, sillä koronapandemian vuoksi kuluttajakäyttäytyminen on isossa muutoksessa, Silvennoinen kertoo.

Seminaari on avoin ihan kaikille aiheesta kiinnostuneille, mutta se on tarkoitettu ensisijaisesti kansainvälistä vientiä suunnitteleville ja tekeville yrityksille.

– Ihan mikä tahansa alan yritys, joka haluaa kansainvälistää toimintaansa tai jo tekee vientiä, voi osallistua. Etelä-Savossa on useita yrityksiä, joilla olisi potentiaalia kehittää vientiä. Sitä tarvitaan, jotta saataisiin yritysten liikevaihtoa kasvatettua.

Tapahtuman juontaa tv:stäkin tuttu toimittaja ja kirjailija Anna Perho. 2. marraskuuta konsertti- ja kongressikeskus Mikaelissa järjestettävä tapahtuma on maksuton, mutta ennakkoilmoittautuminen vaaditaan. Tapahtuma myös striimataan verkkoon, josta sitä voi seurata maksutta.

Seminaarin järjestää Etelä-Savon Vientiosaajat -hanke, jota toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Pienyrityskeskus yhteistyössä Etelä-Savon kauppamarin ja Mikkelin Kehitysyhtiö Miksei Oy:n kanssa. Hanke saa rahoitusta Euroopan Unionin sosiaalirahastosta Etelä-Savon Ely-keskuksen kautta.

Vientiseminaariin ajoissa ilmoittautuneet pääsevät halutessaan orientoitumaan viennin teemoihin maksuttomalla verkossa toteutettavalla vientiviikolla 12.-16.10. Vientiviikon aiheet liittyvät mm. viennin aloittamiseen, myynnin sekä partneriverkoston kehittämiseen sekä tuotteiden ja palveluiden saattamiseen vientikuntoon.

Lisätietoja:

Saara Vauhkonen, tuottaja
p. 040 500 9074


Kannattaa olla kuulolla, tapahtuman ohjelmasta on tulossa kuulkaas UPEA ja mitä maksaa? - No, ei mitään!

Voit ilmoittautua tapahtumaan jo nyt!

Ota jo nyt seurantaan tapahtuman Facebook -sivu