Uusi leimauskäytäntö jos asiakirjat pitää vahvistaa Digi- ja väestötietovirastossa (DVV) ja Ulkoministeriössä (UM)

Ulkomaiset viranomaiset ja muut tahot voivat vaatia, että asiakirja osana laillistamisprosessia esitetään vahvistettavaksi paikallisessa kauppakamarissa.
Yritysasiakirjoihin, jotka vaativat kauppakamarin vahvistamisen ja viranomaisen laillistamisen (Digi- ja väestötietovirasto, Ulkoministeriö) noudatetaan uutta toimintatapaa 15.2.2021 alkaen.

Kauppakamareiden uusi leimauskäytäntö koskien asiakirjoja, joihin kohdemaa vaatii sekä kauppakamarin vahvistuksen että viranomaisen laillistamisen.

• Näihin asiakirjoihin lisätään 15.2.2021 alkaen uusi ”This document has been seen at Chamber” -leima. Syynä tähän muutokseen on DVV:n ja UM:n vaatimus. Ilman tätä leimaa kauppakamarien vahvistamia asiakirjoja ei hyväksytä laillistukseen. Asiakirjan vahvistaminen tehdään käsin.

• Tämä leimauskäytäntö EI KOSKE alkuperätodistuksia ja saman toimituksen muita vahvistettuja asiakirjoja (esim. kauppalaskut), jotka esitetään yhtä aikaa laillistettavaksi alkuperätodistuksen kanssa.

Tarkempi ohjeistus löytyy Vientiasiakirjat -palvelusta ajankohtaista osiossa (suomi/englanti).

Olennaisintä on, että asiakas itse tietää minkä tahon leimoja hän tarvitsee asiakirjaansa.

(Vientiasiakirjat -palvelussa oleville asiakkaille on tästä lähetetty sähköposti 27.1.2021)
Tarkistakaa, että yrityksenne käyttäjien tiedot ovat siellä ajantasalla.