Etelä-Savon kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi toimitusjohtaja Mika Lemettinen, kauppakamarin jäsenmäärä rikkoi 20 vuoden ennätyksen.

Etelä-Savon kauppakamarin syyskokous kokoontui 15.12.2023 Mikkelissä. Kokouksessa tehtiin henkilövalinnat vuodelle 2024. Kauppakamarin uutena puheenjohtajana aloittaa Mika Lemettinen Pieksämäeltä. Kauppakamarin puheenjohtaja valitaan vuosittain, mutta toimikausi pyritään pitämään kolmen vuoden mittaisena.

Mika Lemettisellä on yli 30 vuoden sosiaali- ja terveydenhuollon alan kokemus, pitkä johtamistyön tausta. Viimeiset viisi vuotta hän on toiminut yrittäjänä sekä toimitusjohtajana Hoivakehitys Oy:ssä.

”Kauppakamaritoiminta on mielekästä tekemistä, koska tässä ollaan elinkeinoelämän ytimessä ja vahvassa yhteyksien johtamisen kulttuurissa. Puheenjohtajakaudella tulee korostumaan myös kauppakamariosastojen toiminnan tukeminen sekä näkyvä työ Etelä-Savon Kauppakamarissa kokonaisuudessaan.” Mika Lemettinen toteaa.

Tuleviin vuosiin korostuu yhteistyö hyvinvointialueen kanssa sekä muut strategiset painopisteet, mitä käydään yhdessä puheenjohtajiston ja toimitusjohtajan kanssa läpi heti alkuvuodesta.

Puheenjohtaja korostaa myös valmiustason nostoa kaikessa elinkeinoelämässä sekä yhteistyötä Yrittäjäjärjestön ja Nuorkauppakamarin kanssa. Ominaisinta uudelle puheenjohtajalle on kaikessa ratkaisukeskeisyys sekä positiivinen ajattelu. Lemettinen jatkaa.

Uusi puheenjohtaja lähtee kauteensa myönteisessä tunnelmassa. Etelä-Savon kauppakamarin jäsenmäärä on kehittynyt viime vuosina erinomaisesti. Jäsenmäärä on tällä hetkellä korkein 20 vuoteen. Haastavat ajat ja maailman mullistukset tuovat yrityksiä ja toimijoita yhteen ja hakemaan voimaa verkostoista. Kauppakamari antaa tähän erinomaisen alustan.” Toteaa Etelä-Savon kauppakamarin toimitusjohtaja Teppo Leinonen

Kauppakamarin varapuheenjohtajiksi valittiin:

Toimitusjohtaja Marko Palhomaa Aitoasunnot Palhomaa Oy LKV, Mikkeli
Toimitusjohtaja Simo Pylkkänen Andritz Savonlinna Works Oy, Savonlinna
Toimitusjohtaja Antti Tarkka, A2K Kiinteistöt Oy, Pieksämäki

ja hallituksen jäseniksi:

Toimitusjohtaja Erkki Karppanen, Etelä-Savon energia Oy, Mikkeli
Kunnanjohtaja Mervi Simoska, Juvan Kunta, Juva
Toimitusjohtaja Leena Nikula, Suur-Savon Osuuspankki, Mikkeli
Toimitusjohtaja Asko Lammela, LähiTapiola Savo-Karjala, Mikkeli
Toimitusjohtaja Osku Nykänen, Mikkeli Siivotaan Oy, Mikkeli
Kuntayhtymänjohtaja/rehtori Jukka Mustonen, Samiedu, Savonlinna
Toimitusjohtaja Hannu Väänänen, BLC Osuuskunta, Savonlinna
Hallituksen puheenjohtaja Petri Karjalainen, Virtasalmen viljatuote Oy, Pieksämäki